Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Aalsmeer

Gemakkelijk energie vergelijken in Aalsmeer? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl doorzoek je moeiteloos alle bekende maatschappijen zoals Essent en Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Aalsmeer voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je op deze pagina praktische info over thema’s als tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalsmeer (www.aalsmeer.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,727
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Aalsmeer?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Aalsmeer. Van Vandebron tot en met Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van het net van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalsmeer is? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Aalsmeer, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal jij eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Aalsmeer

 • Vattenfall: Ook voor stadswarmte
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Focus op de klant
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Goede overstapbonus
 • Delta: Goede overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2022)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Aalsmeer betreft Liander. Eveneens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Aalsmeer valt onder gasregio 1. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Aalsmeer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Aalsmeer
 • (Net) nummer: 0297
 • Aantal inwoners: 31299
 • Centrale postcode: 1430
 • Lokale wijk: Aalsmeer

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,727
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-aalsmeer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Aalsmeer is dit gemiddeld zo’n 1.171 m3 & 2.582 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek je specificaties aangaande type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Aalsmeer, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.nle.nl en www.anode.nl. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Aalsmeer


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €330 besparen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Aalsmeer. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Aalsmeer. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je betreffende energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijv. Energiedirect, Budget Energie en Huismerk energie. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.huismerkenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Aalsmeer vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Aalsmeer en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Aalsmeer

Het gros van de energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Aalsmeer. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Aalsmeer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Aalsmeer zien we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1424, 1430, 1431, 1432, 1433. In huizenbezitter in wijk Aalsmeer, Kudelstraat en Kalslagen, Oosteinde kan je soms heel gunstig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Oxxio prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente