Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zaanstad

Meteen energie vergelijken in Zaanstad? Via deze website ontdek je supersnel alle relevante aanbieders zoals Vattenfall & Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Zaanstad de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website waardevolle informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zaanstad (www.zaanstad.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,744
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,255
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Zaanstad?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Zaanstad. Van Vandebron tot bijvoorbeeld Essent, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 50 energieleveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zaanstad is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zaanstad, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zaanstad

 • Vattenfall: Goede welkomstkorting
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Vaste energieprijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Zaanstad betreft Liander. Daarbij heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Zaanstad hoort bij gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Zaanstad

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Zaanstad
 • Netnummer: 075
 • Bewoners: 152466
 • Centrale postcode: 1544
 • Wijk: Zaandam

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,744
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-zaanstad

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Zaanstad gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.171 m3 & 2.717 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk jij gegevens over herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Zaanstad, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.budgetenergie.nl of www.innovaenergie.nl. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zaanstad


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan wel €300 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Zaanstad. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zaanstad. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Essent, Vandebron en E-on. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.anode.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zaanstad vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zaanstad en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zaanstad

Het gros van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Zaanstad. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Zaanstad vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Zaanstad zien we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1544. Wanneer je woont in wijk Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Eneco afsluiten in augustus 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente