Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oostzaan

Direct energie vergelijken in Oostzaan? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle erkende maatschappijen. Je kunt denken aan Powerpeers & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Oostzaan de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je op deze website uitgebreide info over items als o.a. overstappen en salderen. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oostzaan (www.oostzaan.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,730
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 420,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Oostzaan?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Oostzaan. Dat loopt van NLE tot aan Essent, de keuze is enorm. Op dit ogenblik zijn het zo’n 55 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostzaan is in januari 2022? Voer hieronderde eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Oostzaan, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in de Energiehunter check jij probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oostzaan

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen januari 2022)

De pakketten van leveranciers en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Oostzaan is Liander. Ook neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Oostzaan is ingedeeld in gasregio 1. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Oostzaan

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Oostzaan
 • (Regio) nummer: 075
 • Aantal inwoners: 9504
 • Centrale postcode: 1511
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,730
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-oostzaan

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Oostzaan is het gemiddelde verbruik ong. 1.220 m3 en 2.609 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van elk abonnement lees jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oostzaan, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.eneco.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oostzaan


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan ruim €375 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oostzaan. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Oostzaan. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je aankomende energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Bijv. Essent, Vandebron en Anode energie. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.allure-energie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oostzaan vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oostzaan en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Oostzaan

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Oostzaan. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Oostzaan vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Oostzaan zien we diverse opdrachten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1510, 1511. Als inwoner van wijk Wijk 00 kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Essent januari 2022.