Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Beemster

Zonder problemen energie vergelijken in Beemster? Via de Energiehunter ontdek je supersnel alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Pure Energie en Engie. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Beemster de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je via onze vergelijker handige info over thema’s als o.a. energiebelastingen en slimme thermostaten. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beemster (www.beemster.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,731
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Beemster?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Beemster. Van Powerpeers tot een speler als Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 50 leveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beemster is op dit moment? Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Beemster, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in onze vergelijker checkt men probleemloos een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Beemster

 • Vattenfall: Goede klantenservice
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Inzicht in energiegebruik
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen januari 2022)

De voorwaarden van energie-organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Beemster is Liander. Daarbij hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Beemster valt onder gasregio 1. Dat draait uit op een toeslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Beemster

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Beemster
 • (Net) nummer: 0299
 • Aantal inwoners: 8958
 • Postcode: 1463
 • Wijk: Beemster

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,731
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-beemster

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Beemster bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.220 m3 en 2.690 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van ieder pakket zoek jij data met betrekking tot soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Beemster, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.nl + www.innovaenergie.nl. Jouw nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beemster


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €315 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Beemster. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Beemster. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Energiedirect, NLE of Clean energie. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.vrijopnaam.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Beemster vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Beemster en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Beemster

De meeste energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Beemster. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Beemster vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Beemster zien we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1463. Wanneer je woont in wijk Beemster, Zuidoostbeemster kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Vandebron prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente