Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Enkhuizen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Enkhuizen? Via www.energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Vattenfall & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Enkhuizen de beste deal heeft! Tevens bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken zoals energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Enkhuizen (www.enkhuizen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,741
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappenWat zijn populaire energieleveranciers in Enkhuizen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Enkhuizen. Van Vandebron tot en met Vattenfall, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 45 organisaties. Deze gebruiken allen het net van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Enkhuizen is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Enkhuizen, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in de tool detecteer jij moeiteloos een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Enkhuizen

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Inzicht in energiegebruik
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen augustus 2022)

De beschikbare producten maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder in Enkhuizen heet Liander. Daarbij gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Enkhuizen valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Informatie over Enkhuizen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Enkhuizen
 • (Regio) nummer: 0228
 • Inwoners: 18455
 • Centrale postcode: 1601
 • Wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,741
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-enkhuizen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Enkhuizen is dit gemiddeld zo’n 1.232 m3 & 2.690 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder contract zoek jij data m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Enkhuizen, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Enkhuizen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan soms wel €325 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Enkhuizen. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Enkhuizen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je betreffende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Zoals Oxxio, Budget Energie en ook Vrijopnaam. Daarnaast selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eon.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Enkhuizen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Enkhuizen en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Enkhuizen

Veel maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Enkhuizen. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Enkhuizen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Enkhuizen zien we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1600, 1601, 1602. Als inwoner van wijk Wijk 00, Wijk 01 kan je soms zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over GreenChoice kosten.