Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hoorn

Op je gemak energie vergelijken in Hoorn? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Powerpeers en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hoorn de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals maatschappijen en info over duurzame energie. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoorn (www.hoorn.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,235
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Hoorn?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Hoorn. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot aanbieders zoals Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoorn is op dit moment? Vul vlug de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hoorn, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Via jouw input in de Energiehunter detecteert men gemakkelijk een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hoorn

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2023)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Hoorn is Liander. Daarbij gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Hoorn vinden we terug in gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Hoorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Hoorn
 • (Net) nummer: 0229
 • Aantal inwoners: 72172
 • Postcode: 1689
 • Wijk: Binnenstad

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-hoorn

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Hoorn ligt dit gemiddeld op 1.257 m3 en nog eens 2.717 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement achterhaal jij data met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hoorn, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.oxxio.nl of www.leonzeewolde.nl. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hoorn


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan ruim €385 opleveren. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Hoorn. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hoorn. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, GreenChoice + Clean energie. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hoorn vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hoorn en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hoorn

Tal van leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hoorn. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hoorn vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Hoorn zien we vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1689. In en rondom wijk Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Pure Energie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente