Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blokker

Op je gemak energie vergelijken in Blokker? Via de energievergelijker ontdek je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Blokker de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze website belangrijke informatie over zaken als energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoorn (www.hoorn.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7530
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2141
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Blokker?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Blokker. Van GreenChoice tot en met Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 45 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de oplossing. Weten welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blokker is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Blokker, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Blokker

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Ook met zonnepanelen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2022)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder in Blokker is Liander. Vervolgens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Hoorn valt in de gasregio 1. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 per M3.

Informatie over Blokker

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Hoorn
 • Regionummer: 0229
 • Inwoners: 72172
 • Centrale postcode: 1695
 • Lokale wijk: Binnenstad

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7530
 • Stroomtarief kwh: €0,2141
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-blokker

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Blokker is dat gemiddeld 1.257 m3 en 2.744 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Van elk pakket check jij gegevens aangaande soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Blokker, en de eventuele korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.energiedirect.nl of www.allure-energie.nl. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Blokker


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan wel €360 rendement bieden. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Blokker. Daarna betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Blokker. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Vattenfall, Pure Energie of HVC. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Blokker vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Blokker en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Blokker

De meeste organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Blokker. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Blokker vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Hoorn zijn er diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1695. In huizenbezitter in wijk Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord kan je soms met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over Powerpeers.