Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wognum

Zonder problemen energie vergelijken in Wognum? Via Energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Vattenfall en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wognum de laagste prijs hanteert. Tevens tref je via de energievergelijker praktische informatie over topics zoals de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Ook geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7525
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2136
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleveranciers zijn er in Wognum?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Wognum. Van Delta tot Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag tellen we ruim 60 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wognum is voor jouw situatie? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wognum, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de tool detecteert men zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wognum

 • Vattenfall: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Online facturen bekijken

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2022)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wognum heet Liander. Daarbij rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Medemblik is ingedeeld in gasregio 1. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Wognum

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • Netnummer: 0229
 • Bewoners: 43725
 • Centrale postcode: 1687
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7525
 • Stroomtarief kwh: €0,2136
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-wognum

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Wognum ligt dit gemiddeld op 1.196 m3 en nog eens 2.609 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle contracten vind je informatie met betrekking tot soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wognum, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.vandebron.nl en ook www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Wognum


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €280 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Wognum. Daarna is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wognum. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Delta of Qwint. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wognum vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wognum en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Wognum

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Wognum. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wognum vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Medemblik bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1687. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Oxxio.