Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Midwoud

Meteen energie vergelijken in Midwoud? Dankzij de Energiehunter tref je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals Delta en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Midwoud voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op deze pagina praktische informatie over items als bijvoorbeeld energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,7522
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,2133
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Midwoud?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Midwoud. Dit varieert van Budget Energie tot een speler als Eneco, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 55 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Midwoud is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze handige vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Midwoud, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tool bekijk jij moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Midwoud

 • Vattenfall: Aantrekkelijke cashback
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen september 2023)

De voorwaarden van maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Midwoud heet Liander. Ook heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Medemblik is ingedeeld in gasregio 1. Dat betekent een vergoeding van €0,00518 per M3.

Facts and figures Midwoud

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7522
 • Stroomtarief kwh: €0,2133
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-midwoud

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Midwoud is dit gemiddeld zo’n 1.270 m3 en 2.799 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Midwoud, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.budgetenergie.nl of www.cleanenergy.nl. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Midwoud


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan in sommige gevallen wel €280 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Midwoud. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Midwoud. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert je nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Essent, Powerpeers en ook Fenor. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Midwoud vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Midwoud en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Midwoud

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Midwoud. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Midwoud vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Medemblik kennen we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1679. In huizenbezitter in wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Eneco.