Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nibbixwoud

Snel energie vergelijken in Nibbixwoud? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl achterhaal je snel en simpel alle bekende bedrijven als o.a. Vattenfall & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Nibbixwoud prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7526
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2137
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nibbixwoud?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Nibbixwoud. Van Budget Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 60 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nibbixwoud is op dit moment? Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Nibbixwoud, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij keuzes in de Energiehunter check je gemakkelijk een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nibbixwoud

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen augustus 2022)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Nibbixwoud betreft Liander. Bovendien gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Medemblik vinden we terug in gasregio 1. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Nibbixwoud

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • Regionummer: 0229
 • Aantal inwoners: 43725
 • Hoofdpostcode: 1688
 • Wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7526
 • Stroomtarief kwh: €0,2137
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-nibbixwoud

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Nibbixwoud gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.208 m3 en 2.636 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen lees jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Nibbixwoud, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.energiedirect.nl en www.fenor.nl. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nibbixwoud


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €345 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl check je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Nibbixwoud. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nibbixwoud. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, Powerpeers of natuurlijk UnitedConsumers. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nibbixwoud vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nibbixwoud en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Nibbixwoud

Tal van leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Nibbixwoud. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Nibbixwoud vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Medemblik kennen we vele acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1688. In de buurt van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Pure Energie.