Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwaag

Snel online energie vergelijken in Zwaag? Aan de hand van deze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Powerpeers & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Zwaag de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op Energiehunter.nl bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld gastarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoorn (www.hoorn.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7527
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2138
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zwaag?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zwaag. Dit loopt van Powerpeers tot aan Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 45 energie aanbieders. Zij gebruiken allen de infrastructuur van Liander. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwaag voor jou is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zwaag, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter check jij verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zwaag

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Eenvoudig verbruik inzien
 • Pure energie: Altijd scherpe acties
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2022)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Zwaag betreft Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Hoorn behoort tot gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Zwaag

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Hoorn
 • Netnummer: 0229
 • Aantal inwoners: 72172
 • Hoofdpostcode: 1689
 • Veel gezochte wijk: Binnenstad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7527
 • Stroomtarief kwh: €0,2138
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-zwaag

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Zwaag ligt dat gemiddeld op circa 1.220 m3 en nog eens 2.663 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zie je details aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Zwaag, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.vattenfall.nl of natuurlijk www.innovaenergie.nl. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zwaag


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan meer dan €250 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zwaag. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zwaag. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energiemaatschappij. Zoals Energiedirect, Budget Energie of Clean energie. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.nl ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zwaag vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zwaag en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Zwaag

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Zwaag. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Zwaag vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Hoorn onderscheiden we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1689. Als bewoner van wijk Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord kan je vaak vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over GreenChoice.