Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oosterblokker

Meteen energie vergelijken in Oosterblokker? Middels www.energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld NLE en Eneco. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oosterblokker de laagste prijs biedt. Ook verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over topics als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Drechterland (www.drechterland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7531
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2142
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oosterblokker?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oosterblokker. Dat loopt van Pure Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 55 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oosterblokker is in juni 2023? Vul vlug jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Oosterblokker, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oosterblokker

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2023)

Het aanbod van organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Oosterblokker betreft Liander. Tevens heeft de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Drechterland hoort bij gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Oosterblokker

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Drechterland
 • (Regio) nummer: 0229
 • Bewoners: 19400
 • Postcodegebied: 1696
 • Populaire wijk: Hoogkarspel

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7531
 • Stroomtarief kwh: €0,2142
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-oosterblokker

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Oosterblokker ligt dat gemiddeld op circa 1.270 m3 en nog eens 2.772 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk pakket zie je data zoals soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oosterblokker, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijv. www.vandebron.nl en ook www.anode.nl. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Oosterblokker


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan tot wel €345 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl lees je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Oosterblokker. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oosterblokker. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Zoals Essent, Delta en ook Huismerk energie. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oosterblokker vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oosterblokker en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Oosterblokker

Bijna alle energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Oosterblokker. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Oosterblokker vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Drechterland zien we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1696. In huizenbezitter in wijk Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook NLE.