Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schellinkhout

Direct energie vergelijken in Schellinkhout? Aan de hand van onze website vind je supersnel alle relevante energieleveranciers zoals GreenChoice en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Schellinkhout de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op onze website belangrijke informatie over onderwerpen als verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Drechterland (www.drechterland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7532
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2143
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Schellinkhout?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schellinkhout. Dat loopt van Powerpeers tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 60 bedrijven. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schellinkhout is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Schellinkhout, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in onze vergelijker bekijkt men moeiteloos een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Schellinkhout

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Aantrekkelijke korting
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Inzicht in energiegebruik
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2023)

De aansluitingen van energie-organisaties en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder in Schellinkhout betreft Liander. Vervolgens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Drechterland valt onder gasregio 1. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten over Schellinkhout

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7532
 • Stroomtarief kwh: €0,2143
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-schellinkhout

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Schellinkhout ligt dat gemiddeld op circa 1.171 m3 en 2.799 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket check jij info over type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Schellinkhout, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.greenchoice.nl + www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Schellinkhout


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan in sommige gevallen wel €280 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Schellinkhout. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Schellinkhout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Oxxio, Powerpeers + Fenor. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.nl tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.innovaenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Schellinkhout vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Schellinkhout en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Schellinkhout

De meeste bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Schellinkhout. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Schellinkhout vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Drechterland zijn er vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1697. Als bewoner van wijk Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over Essent pakketten.