Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hensbroek

Snel online energie vergelijken in Hensbroek? Via deze website vergelijk je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Delta en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Hensbroek de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je op Energiehunter.nl handige info over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en salderen. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7534
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2145
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Hensbroek?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Hensbroek. Dat loopt uiteen van Delta tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag zijn het zo’n 55 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hensbroek is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hensbroek, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter vinden jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hensbroek

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Hoge welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in Hensbroek betreft Liander. Daarbij verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Koggenland valt onder gasregio 1. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Hensbroek

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • Netnummer: 0226
 • Bewoners: 22471
 • Centrale postcode: 1711
 • Populaire wijk: Westerkoggenland

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7534
 • Stroomtarief kwh: €0,2145
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-hensbroek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Hensbroek ligt dit gemiddeld op 1.196 m3 & 2.582 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende energie aanbieders. Bij elk abonnement vind je gegevens over herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hensbroek, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.nle.nl of www.vastelastenbond.nl. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hensbroek


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €385 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hensbroek. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hensbroek. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energiemaatschappij. Onder andere Oxxio, Delta en UnitedConsumers. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.delta.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hensbroek vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hensbroek en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hensbroek

Tal van bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Hensbroek. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Hensbroek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Koggenland zien we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1710, 1711. Als bewoner van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Eneco pakketten.