Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken West-Graftdijk

Snel energie vergelijken in West-Graftdijk? Middels Energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent & Eneco. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in West-Graftdijk de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je op Energiehunter.nl bruikbare info over topics als o.a. energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7477
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2088
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in West-Graftdijk?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in West-Graftdijk. Dit loopt van Pure Energie tot aanbieders zoals Vattenfall, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 50 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke energieleveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in West-Graftdijk voor jou is? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van West-Graftdijk, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in de prijzenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in West-Graftdijk

 • Vattenfall: Online account
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in West-Graftdijk is Liander. Daarbij hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Alkmaar hoort bij gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens West-Graftdijk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Regio) nummer: 075
 • Aantal bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1486
 • Wijk: Zuid

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7477
 • Stroomtarief kwh: €0,2088
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-west-graftdijk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom West-Graftdijk is het gemiddelde verbruik ong. 1.270 m3 en nog eens 2.663 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen vind je info over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in West-Graftdijk, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.eneco.nl of natuurlijk www.qwint.nl. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in West-Graftdijk


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €290 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in West-Graftdijk. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor West-Graftdijk. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Energiedirect, NLE + Fenor. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vrijopnaam.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven West-Graftdijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in West-Graftdijk en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in West-Graftdijk

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in West-Graftdijk. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in West-Graftdijk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Alkmaar onderscheiden we verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1486. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Oxxio oktober 2022.