Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Noordeinde

Eenvoudig energie vergelijken in Noordeinde? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Powerpeers & Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Noordeinde prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je op deze website praktische info over zaken zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7476
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2087
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice



Wat zijn goede energieleveranciers in Noordeinde?

Er zijn best veel energieleveranciers in Noordeinde. Dat loopt van Powerpeers tot en met Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 50 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noordeinde voor jou is? Geef vlug jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Noordeinde, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! D.m.v filters in de tarievenvergelijker check je zonder problemen een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Noordeinde

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Scherpe overstapbonus
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

De producten van gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Noordeinde heet Liander. Bovendien calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Alkmaar valt onder gasregio 1. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Noordeinde

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 0299
 • Bewoners: 107615
 • Hoofdpostcode: 1485
 • Populaire wijk: Zuid

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7476
 • Stroomtarief kwh: €0,2087
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-noordeinde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Noordeinde gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.257 m3 en 2.636 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket lees je data zoals type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Noordeinde, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.greenchoice.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Noordeinde


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €390 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Noordeinde. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Noordeinde. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Budget Energie + Energieflex. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.allure-energie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Noordeinde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Noordeinde en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Noordeinde

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Noordeinde. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Noordeinde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Alkmaar kennen we vele plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1485. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Engie oktober 2022.