Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Rijp

Gemakkelijk energie vergelijken in De Rijp? Dankzij onze website vind je supersnel alle interessante aanbieders zoals Essent en Energiedirect. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in De Rijp de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op onze website bruikbare informatie over thema’s als energieaansluitingen en verschillende contractsoorten. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,7474
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,2085
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in De Rijp?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio De Rijp. Van Delta tot aanbieders zoals Engie, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Rijp is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van De Rijp, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijkt men zonder problemen een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in De Rijp

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Budget korting
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in De Rijp betreft Liander. Tevens heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 per M3.

Informatie over De Rijp

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 0299
 • Aantal inwoners: 107615
 • Postcodegebied: 1483
 • Lokale wijk: Zuid

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7474
 • Stroomtarief kwh: €0,2085
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-de-rijp

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In De Rijp ligt dat gemiddeld op circa 1.232 m3 en 2.582 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk contract achterhaal je specificaties als herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in De Rijp, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de aanbieder. Zoals www.vandebron.nl en ook www.qwint.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in De Rijp


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan soms wel €270 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Rijp. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor De Rijp. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, GreenChoice of Vrijopnaam. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven De Rijp vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in De Rijp en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in De Rijp

De meeste energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in De Rijp. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groen uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in De Rijp vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Alkmaar zien we nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1483. In wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Eneco december 2023.