Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Graft

Eenvoudig energie vergelijken in Graft? Met behulp van www.energiehunter.nl vergelijk je probleemloos alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld NLE & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Graft de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je op Energiehunter.nl bruikbare informatie over topics als de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,7475
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,2086
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Graft?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Graft. Dat loopt uiteen van NLE tot Oxxio, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 50 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Graft is op dit moment? Voer direct de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Graft, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Graft

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen september 2023)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Graft betreft Liander. Ook calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dat draait uit op een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Graft

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Regionummer: 0299
 • Aantal bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1484
 • Veel gezochte wijk: Zuid

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7475
 • Stroomtarief kwh: €0,2086
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-graft

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Graft gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.245 m3 en 2.609 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Van ieder contract lees je voorwaarden over type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Graft, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.delta.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Graft


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan soms wel €335 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Graft. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Graft. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de aankomende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Powerpeers of Allure energie. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vattenfall.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Graft vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Graft en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Graft

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Graft. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Graft vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Alkmaar bestaan er tegenwoordig allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1484. In huizenbezitter in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Energiedirect september 2023.