Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Texel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Texel? Via Energiehunter.nl vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Delta en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Texel de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op onze website bruikbare info over zaken als energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Texel (www.texel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,736
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Texel?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Texel. Dit loopt van NLE tot aanbieders zoals Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment tellen we ruim 55 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Texel is voor jouw situatie? Vul gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Texel, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via filteren in de vergelijkingstool zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Texel

 • Vattenfall: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Energie van om de hoek
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Online account
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De condities van energieleveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Texel heet Liander. Ook hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Texel behoort tot gasregio 1. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Informatie over Texel

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Texel
 • Netnummer: 0222
 • Bewoners: 13574
 • Postcode: 1792
 • Wijk: Het

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,736
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-texel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Texel ligt dat gemiddeld op circa 1.183 m3 en 2.772 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder pakket check je details zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Texel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.delta.nl en ook www.fenor.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Texel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €290 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Texel. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Texel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste leverancier. Onder andere Energiedirect, Budget Energie of natuurlijk Clean energie. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Texel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Texel en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Texel

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Texel. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Texel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Texel zien we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1792. Wanneer je woont in wijk Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Pure Energie oktober 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente