Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schagen

Direct energie vergelijken in Schagen? Via de Energiehunter vind je moeiteloos alle erkende maatschappijen als Vattenfall & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Schagen prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op deze pagina nuttige info info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,734
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schagen?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Schagen. Dat loopt uiteen van Vandebron tot bijvoorbeeld Eneco, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 45 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schagen is die past bij jouw verbruik? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Schagen, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de vergelijkingstool checken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schagen

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Transparante prijzen
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2022)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Schagen is Liander. Ook rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Schagen maakt deel uit van de gasregio 1. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Schagen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Net) nummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcode: 1741
 • Lokale wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,734
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-schagen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Schagen ligt dit gemiddeld op 1.270 m3 plus 2.717 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zie jij details m.b.t. type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Schagen, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.delta.nl + www.qwint.nl. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Schagen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan in sommige gevallen wel €290 korting realiseren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Schagen. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Schagen. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Energiedirect, Budget Energie + Leon energie. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schagen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Schagen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Schagen

De meeste aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Schagen. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Schagen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Schagen zien we meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1740, 1741, 1742. Als inwoner van wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Engie augustus 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente