Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tuitjenhorn

Gemakkelijk energie vergelijken in Tuitjenhorn? Via de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante energie aanbieders als o.a. Vattenfall en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Tuitjenhorn voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via de energievergelijker handige informatie over thema’s zoals overstappen en salderen. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7551
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2162
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tuitjenhorn?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Tuitjenhorn. Dat loopt uiteen van Delta tot en met Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 60 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tuitjenhorn is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Middels onze vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Tuitjenhorn, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker check jij gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Tuitjenhorn

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen oktober 2022)

De producten van gas & stroom bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Tuitjenhorn heet Liander. Tevens heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Schagen vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Tuitjenhorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Regionummer: 0226
 • Aantal inwoners: 46159
 • Hoofdpostcode: 1747
 • Wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7551
 • Stroomtarief kwh: €0,2162
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-tuitjenhorn

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Tuitjenhorn ligt dit gemiddeld op 1.183 m3 en nog eens 2.772 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract tref je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tuitjenhorn, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Denk aan www.budgetenergie.nl + www.fenor.nl. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tuitjenhorn


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €370 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tuitjenhorn. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Tuitjenhorn. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Zoals Vattenfall, Pure Energie + Fenor. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energiedirect.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tuitjenhorn vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Tuitjenhorn en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tuitjenhorn

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Tuitjenhorn. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Tuitjenhorn vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Schagen onderscheiden we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1747. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over GreenChoice contracten.