Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sint Maarten

Op je gemak energie vergelijken in Sint Maarten? Dankzij de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als GreenChoice & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Sint Maarten de beste deal heeft! Bovendien bekijk je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7549
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2160
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint Maarten?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Sint Maarten. Dat loopt van Pure Energie tot Vattenfall, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 50 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint Maarten is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint Maarten, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool check jij moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint Maarten

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De condities van aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Sint Maarten heet Liander. Ook hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Schagen maakt deel uit van de gasregio 1. Dit komt overeen met een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Sint Maarten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Net) nummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcodegebied: 1744
 • Lokale wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7549
 • Stroomtarief kwh: €0,2160
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-sint-maarten

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Sint Maarten is dat gemiddeld 1.270 m3 en 2.717 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je info aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint Maarten, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl + www.vrijopnaam.nl. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint Maarten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €360 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Sint Maarten. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint Maarten. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Vattenfall, GreenChoice en E-on. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.nl bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint Maarten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint Maarten en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint Maarten

Tal van leveranciers bieden onderhand groene stroom in Sint Maarten. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sint Maarten vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Schagen onderscheiden we meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1744. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Oxxio contracten.