Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwe Niedorp

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwe Niedorp? Aan de hand van Energiehunter.nl doorzoek je eenvoudig alle grote energiebedrijven als bijv. Delta & Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Nieuwe Niedorp prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je op deze website nuttige info info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7544
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2155
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Nieuwe Niedorp?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Nieuwe Niedorp. Van GreenChoice tot aanbieders zoals Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwe Niedorp is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nieuwe Niedorp, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Nieuwe Niedorp

 • Vattenfall: Stroom en gas
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2022)

De producten van organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Nieuwe Niedorp heet Liander. Ook neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Hollands Kroon valt onder gasregio 1. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Nieuwe Niedorp

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7544
 • Stroomtarief kwh: €0,2155
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-nieuwe-niedorp

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Nieuwe Niedorp ligt dat gemiddeld op circa 1.208 m3 en 2.582 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk abonnement vind je informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwe Niedorp, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.eneco.nl en www.fenor.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwe Niedorp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan wel €320 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nieuwe Niedorp. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nieuwe Niedorp. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Essent, Pure Energie en ook HVC. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.delta.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nieuwe Niedorp vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nieuwe Niedorp en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nieuwe Niedorp

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Nieuwe Niedorp. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Nieuwe Niedorp vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Hollands Kroon bestaan er steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1733. Als bewoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je vaak heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Essent contracten.