Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Winkel

Zonder problemen energie vergelijken in Winkel? Met behulp van onze website tref je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals Pure Energie en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Winkel prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op deze pagina nuttige informatie informatie over topics zoals verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7542
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2153
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Winkel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Winkel. Van Budget Energie tot Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Winkel voor jou is? Voer moeiteloos jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Winkel, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in onze vergelijker zoek je gemakkelijk een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Winkel

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Winkel is Liander. Bovendien hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Hollands Kroon valt onder gasregio 1. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Winkel

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7542
 • Stroomtarief kwh: €0,2153
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-winkel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Winkel is dit gemiddeld zo’n 1.183 m3 & 2.799 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk abonnement tref jij info over type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Winkel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl of www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Winkel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan meer dan €355 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Winkel. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Winkel. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, GreenChoice en ook UnitedConsumers. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Winkel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Winkel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Winkel

Een groot deel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Winkel. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Winkel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hollands Kroon zien we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1730, 1731, 1733. Als bewoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Powerpeers pakketten.