Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hollands Kroon

Op je gemak energie vergelijken in Hollands Kroon? Met behulp van deze website vind je moeiteloos alle bekende energieleveranciers zoals Powerpeers & Vandebron. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hollands Kroon het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op deze website handige informatie over items als tarieven en variabele of vaste tarieven. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hollands Kroon?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Hollands Kroon. Dit varieert van Delta tot bijvoorbeeld Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 55 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hollands Kroon is? Voer hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hollands Kroon, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in onze vergelijker checken jullie probleemloos een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hollands Kroon

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Meerdere contracten
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Hollands Kroon is Liander. Bovendien heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Hollands Kroon valt in de gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Hollands Kroon

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-hollands-kroon

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Hollands Kroon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.245 m3 en nog eens 2.690 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk abonnement bekijk je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hollands Kroon, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.oxxio.nl en www.cleanenergy.nl. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Hollands Kroon


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €390 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Hollands Kroon. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hollands Kroon. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Engie, GreenChoice of Energie VanOns. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hollands Kroon vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hollands Kroon en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hollands Kroon

De meeste aanbieders leveren onderhand groene stroom in Hollands Kroon. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hollands Kroon vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Hollands Kroon bestaan er diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1777, 1778. In huizenbezitter in wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je soms vrij voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Oxxio vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente