Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westerland

Snel online energie vergelijken in Westerland? Met behulp van onze website tref je supersnel alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Delta en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Westerland de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op onze website waardevolle info over thema’s als o.a. verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Tevens komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7572
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2183
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Westerland?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Westerland. Van Pure Energie tot en met Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westerland is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Westerland, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Westerland

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Westerland is Liander. Tevens hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Hollands Kroon behoort tot gasregio 1. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten over Westerland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7572
 • Stroomtarief kwh: €0,2183
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-westerland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Westerland ligt dat gemiddeld op circa 1.220 m3 en 2.799 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zoek jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Westerland, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.greenchoice.nl en www.anode.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Westerland


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €325 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Westerland. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Westerland. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Onder andere Oxxio, GreenChoice en ook Clean energie. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij Energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.oxxio.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westerland vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Westerland en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Westerland

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Westerland. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Westerland vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Hollands Kroon zien we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1778. Wanneer je woont in wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je meer en meer vrij voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Engie tarieven.