Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haringhuizen

Snel energie vergelijken in Haringhuizen? Aan de hand van www.energiehunter.nl check je eenvoudig alle interessante leveranciers als o.a. Vattenfall en Engie. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Haringhuizen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je via onze vergelijker belangrijke info over onderwerpen als o.a. energieproblemen en salderen. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7566
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2177
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn goede energieleveranciers in Haringhuizen?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Haringhuizen. Van NLE tot aan Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 50 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haringhuizen voor jou is? Voer hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Haringhuizen, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker ontdek je simpel en snel een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Haringhuizen

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Haringhuizen heet Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Hollands Kroon hoort bij gasregio 1. Dat betekent een bijdrage van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Haringhuizen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7566
 • Stroomtarief kwh: €0,2177
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-haringhuizen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Haringhuizen ligt dit gemiddeld op 1.257 m3 en 2.636 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Haringhuizen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. O.a. www.eneco.nl + www.eon.nl. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Haringhuizen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €320 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Haringhuizen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Haringhuizen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, GreenChoice en UnitedConsumers. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haringhuizen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Haringhuizen en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Haringhuizen

Veel aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Haringhuizen. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Haringhuizen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Hollands Kroon bestaan er steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1769. Als bewoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je meer en meer met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Powerpeers abonnementen.