Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Callantsoog

Snel energie vergelijken in Callantsoog? Met behulp van de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante bedrijven als Delta & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Callantsoog voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s zoals de overstapservice en concrete energiebespaartips. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7560
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2171
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 420,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Callantsoog?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Callantsoog. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 40 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Callantsoog is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Callantsoog, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker bekijken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Callantsoog

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Online account

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Callantsoog heet Liander. Daarbij neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Schagen vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten over Callantsoog

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Regionummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcodegebied: 1759
 • Wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7560
 • Stroomtarief kwh: €0,2171
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-callantsoog

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Callantsoog ligt dit gemiddeld op 1.183 m3 en nog eens 2.744 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle pakketten achterhaal jij specificaties aangaande soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Callantsoog, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.pure-energie.nl en energie.vanons.org. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Callantsoog


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €295 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Callantsoog. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Callantsoog. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Onder andere Oxxio, Vandebron + Huismerk energie. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.pure-energie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Callantsoog vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Callantsoog en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Callantsoog

Het merendeel van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Callantsoog. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Callantsoog vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Schagen kennen we meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1759. In wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Engie abonnementen.