Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Burgerbrug

Meteen energie vergelijken in Burgerbrug? Dankzij onze vergelijker tref je snel en simpel alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Powerpeers & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Burgerbrug het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7556
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2167
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Burgerbrug?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Burgerbrug. Van GreenChoice tot een speler als Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 45 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Liander. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Burgerbrug is in oktober 2022? Geef gelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Burgerbrug, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de energievergelijker achterhaal je zonder problemen een product dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Burgerbrug

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Goede korting
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen oktober 2022)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Burgerbrug heet Liander. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Schagen vinden we terug in gasregio 1. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Burgerbrug

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Net) nummer: 0226
 • Aantal bewoners: 46159
 • Hoofdpostcode: 1754
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7556
 • Stroomtarief kwh: €0,2167
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-burgerbrug

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Burgerbrug gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.245 m3 + 2.636 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder contract zoek je informatie als herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Burgerbrug, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.eneco.nl en www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Burgerbrug


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan meer dan €310 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Burgerbrug. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Burgerbrug. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Eneco, GreenChoice of Innova energie. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.allure-energie.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Burgerbrug vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Burgerbrug en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Burgerbrug

Tal van maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Burgerbrug. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Burgerbrug vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Schagen kennen we steeds meer plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1754. In en rondom wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Essent abonnementen.