Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sint Maartensbrug

Eenvoudig energie vergelijken in Sint Maartensbrug? Dankzij de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld GreenChoice en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sint Maartensbrug prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op deze pagina handige info over thema’s als o.a. energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7554
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2165
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 440,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleveranciers zijn er in Sint Maartensbrug?

We zien flink wat energieleveranciers in Sint Maartensbrug. Dat loopt van NLE tot Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. In oktober 2022 moet je een keuze maken uit ruim 60 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint Maartensbrug is voor jouw situatie? Vul direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint Maartensbrug, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de tarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint Maartensbrug

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder in Sint Maartensbrug is Liander. Ook hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Schagen maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Informatie over Sint Maartensbrug

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Netnummer: 0224
 • Bewoners: 46159
 • Centrale postcode: 1752
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7554
 • Stroomtarief kwh: €0,2165
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-sint-maartensbrug

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sint Maartensbrug is dat gemiddeld 1.220 m3 & 2.582 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij elk abonnement bekijk je info over soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint Maartensbrug, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.vandebron.nl en energie.vanons.org. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Sint Maartensbrug


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €370 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint Maartensbrug. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint Maartensbrug. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je gekozen leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste maatschappij. Denk aan Vattenfall, Pure Energie of Qwint. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eon.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint Maartensbrug vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint Maartensbrug en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint Maartensbrug

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Sint Maartensbrug. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sint Maartensbrug vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Schagen kennen we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1752. In de buurt van wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Powerpeers contracten.