Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Warmenhuizen

Direct energie vergelijken in Warmenhuizen? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Delta en Eneco. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Warmenhuizen het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s zoals energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,7552
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,2163
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Warmenhuizen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Warmenhuizen. Van NLE tot aan Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 50 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warmenhuizen is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Warmenhuizen, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de energievergelijker detecteert men zonder problemen een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Warmenhuizen

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • NLE: Meerdere contracten
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Scherpe korting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen september 2023)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Warmenhuizen is Liander. Tevens heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Schagen is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Warmenhuizen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Regionummer: 0224
 • Aantal bewoners: 46159
 • Postcodegebied: 1749
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7552
 • Stroomtarief kwh: €0,2163
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-warmenhuizen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Warmenhuizen ligt dit gemiddeld op 1.196 m3 en 2.799 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract achterhaal jij details met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Warmenhuizen, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.vandebron.nl + www.cleanenergy.nl. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Warmenhuizen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan wel €365 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Warmenhuizen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Warmenhuizen. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aanstaande leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Denk aan Energiedirect, Delta + Fenor. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Warmenhuizen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Warmenhuizen en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Warmenhuizen

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Warmenhuizen. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Warmenhuizen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Schagen bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1749. Als inwoner van wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie contracten.