Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dirkshorn

Snel energie vergelijken in Dirkshorn? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers zoals Powerpeers en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Dirkshorn prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7550
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2161
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Dirkshorn?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Dirkshorn. Dat loopt uiteen van Vandebron tot Oxxio, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig zijn het zo’n 50 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dirkshorn is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Dirkshorn, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Dirkshorn

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Hoge cashback

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

De producten van maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Dirkshorn heet Liander. Vervolgens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Schagen vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Facts and figures Dirkshorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Netnummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcode: 1746
 • Populaire wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7550
 • Stroomtarief kwh: €0,2161
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-dirkshorn

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Dirkshorn bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.171 m3 en nog eens 2.744 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten achterhaal je voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dirkshorn, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl of www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Dirkshorn


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan in sommige gevallen wel €255 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Dirkshorn. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Dirkshorn. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Oxxio, NLE of natuurlijk Huismerk energie. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dirkshorn vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dirkshorn en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Dirkshorn

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Dirkshorn. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Dirkshorn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Schagen bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1746. Als bewoner van wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk details over Pure Energie contracten.