Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zijdewind

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zijdewind? Door gebruik te maken van deze website ontdek je moeiteloos alle bekende maatschappijen als bijv. Powerpeers en Eneco. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Zijdewind prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op deze pagina praktische informatie over thema’s zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7547
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2158
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Wat zijn de beste energieleveranciers in Zijdewind?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Zijdewind. Dit varieert van NLE tot Vattenfall, de keuze is enorm. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 50 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zijdewind is voor jouw situatie? Vul hierna de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zijdewind, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de Energiehunter achterhalen jullie eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zijdewind

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Zijdewind is Liander. Vervolgens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Hollands Kroon valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Informatie over Zijdewind

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7547
 • Stroomtarief kwh: €0,2158
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-zijdewind

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Zijdewind is het gemiddelde verbruik ong. 1.245 m3 en 2.663 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract zie jij info over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Zijdewind, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.delta.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zijdewind


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €395 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zijdewind. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zijdewind. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Essent, Pure Energie + Qwint. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.innovaenergie.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zijdewind vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zijdewind en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zijdewind

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Zijdewind. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Zijdewind vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Hollands Kroon zien we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1736. In wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Energiedirect contracten.