Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Waarland

Snel energie vergelijken in Waarland? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je supersnel alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Powerpeers en Engie. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Waarland prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je op Energiehunter.nl belangrijke informatie over topics als bijvoorbeeld verbruik in de regio en info over duurzame energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7548
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2159
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn goede energieleveranciers in Waarland?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Waarland. Dit loopt van GreenChoice tot Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 60 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waarland voor jou is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Waarland, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tarievenvergelijker vind jij moeiteloos een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Waarland

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Transparante prijzen
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen oktober 2022)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Waarland is Liander. Tevens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Schagen maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten over Waarland

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Netnummer: 0226
 • Aantal bewoners: 46159
 • Hoofdpostcode: 1738
 • Lokale wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7548
 • Stroomtarief kwh: €0,2159
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-waarland

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Waarland is het gemiddelde verbruik ong. 1.257 m3 plus 2.690 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Vaak is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk pakket vind jij voorwaarden zoals soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Waarland, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.eneco.nl + energie.vanons.org. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Waarland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan meer dan €265 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waarland. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Waarland. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice + Innova energie. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). De gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Waarland vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Waarland en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Waarland

Tal van energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Waarland. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Waarland vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Schagen zijn er steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1738. In wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over Engie contracten.