Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schagerbrug

Meteen energie vergelijken in Schagerbrug? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vind je moeiteloos alle beschikbare aanbieders als Powerpeers en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Schagerbrug de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je via de Energiehunter bruikbare info over items als bijvoorbeeld energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7553
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2164
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Schagerbrug?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schagerbrug. Van Pure Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 55 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schagerbrug is in oktober 2022? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Schagerbrug, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de energievergelijker zoek je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schagerbrug

 • Vattenfall: Ook voor stadswarmte
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Goede overstapbonus
 • Delta: Energie uit Zeeland

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

De voorwaarden van maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Schagerbrug betreft Liander. Daarbij rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Schagen maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Schagerbrug

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • Regionummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcode: 1751
 • Lokale wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7553
 • Stroomtarief kwh: €0,2164
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-schagerbrug

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Schagerbrug is het gemiddelde verbruik ong. 1.208 m3 + 2.827 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket vind je info over type energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Schagerbrug, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.oxxio.nl en www.fenor.nl. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Schagerbrug


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan soms wel €270 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Schagerbrug. Dan realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Schagerbrug. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieleverancier. Denk aan Energiedirect, Budget Energie of Qwint. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. De geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.qwint.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schagerbrug vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Schagerbrug en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schagerbrug

Tal van maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Schagerbrug. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Schagerbrug vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Schagen bestaan er tegenwoordig allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1750, 1751. In wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Vandebron contracten.