Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sint Maartensvlotbrug

Snel energie vergelijken in Sint Maartensvlotbrug? Middels de energievergelijker check je snel en simpel alle erkende leveranciers zoals Essent en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint Maartensvlotbrug de beste deal heeft! Daarnaast lees je via de energievergelijker belangrijke info over topics zoals overstappen en concrete energiebespaartips. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7555
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2166
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Sint Maartensvlotbrug?

We zien best veel energieleveranciers actief in Sint Maartensvlotbrug. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot en met Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 60 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Weten welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint Maartensvlotbrug is in oktober 2022? Voer vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint Maartensvlotbrug, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij zonder problemen een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint Maartensvlotbrug

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Goed voor milieu en portemonnee
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

De producten van energieleveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Sint Maartensvlotbrug heet Liander. Daarnaast neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Schagen behoort tot gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten over Sint Maartensvlotbrug

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Net) nummer: 0224
 • Aantal bewoners: 46159
 • Centrale postcode: 1753
 • Lokale wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7555
 • Stroomtarief kwh: €0,2166
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-sint-maartensvlotbrug

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Sint Maartensvlotbrug is dit gemiddeld zo’n 1.232 m3 & 2.609 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk pakket zie jij data als type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint Maartensvlotbrug, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.vandebron.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Sint Maartensvlotbrug


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €375 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint Maartensvlotbrug. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint Maartensvlotbrug. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Essent, GreenChoice + Fenor. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.budgetenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint Maartensvlotbrug vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint Maartensvlotbrug en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint Maartensvlotbrug

Een aanzienlijk deel van de organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Sint Maartensvlotbrug. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Sint Maartensvlotbrug vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Schagen onderscheiden we nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1753. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je soms relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook NLE contracten.