Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken t Zand

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in t Zand? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Vattenfall en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in t Zand prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via de Energiehunter waardevolle informatie over items zoals verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7558
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2169
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in t Zand?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in t Zand. Dit loopt van Powerpeers tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 55 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in t Zand voor jou is? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van t Zand, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de tool checkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in t Zand

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Ook met zonnepanelen
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder in t Zand betreft Liander. Bovendien calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Schagen valt onder gasregio 1. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers t Zand

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Regio) nummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcode: 1756
 • Wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7558
 • Stroomtarief kwh: €0,2169
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-t-zand

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving t Zand is dit gemiddeld zo’n 1.270 m3 en 2.690 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket vind jij details als type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in t Zand, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl of energie.vanons.org. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in t Zand


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan soms wel €275 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in t Zand. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor t Zand. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Engie, Vandebron of natuurlijk Leon energie. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven t Zand vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in t Zand en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in t Zand

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in t Zand. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in t Zand vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Schagen bestaan er diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1756. In de buurt van wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Eneco abonnementen.