Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Petten

Op je gemak energie vergelijken in Petten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je supersnel alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Powerpeers en Engie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Petten de beste deal heeft! Voorts verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld de overstapservice en slimme thermostaten. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7557
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2168
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn populaire energieleveranciers in Petten?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Petten. Van Delta tot aan Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In oktober 2022 heb je de keuze uit zo’n 60 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petten is voor jouw situatie? Voer direct de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Petten, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties in de Energiehunter achterhaal jij gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Petten

 • Vattenfall: Online account
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

De condities van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Petten is Liander. Daarbij verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Schagen valt onder gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Petten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Regio) nummer: 0226
 • Aantal bewoners: 46159
 • Postcodegebied: 1755
 • Lokale wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7557
 • Stroomtarief kwh: €0,2168
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-petten

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Petten bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.257 m3 en nog eens 2.663 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk je gegevens met betrekking tot type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Petten, en de welkomstbonus. Kies de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl en www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Petten


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €265 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Petten. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Petten. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare maatschappij. Onder andere Eneco, GreenChoice en Anode energie. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eon.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Petten vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Petten en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Petten

De meeste organisaties leveren onderwijl groene stroom in Petten. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Petten vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Schagen zijn er allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1755. In en rondom wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vattenfall abonnementen.