Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudesluis

Eenvoudig energie vergelijken in Oudesluis? Middels www.energiehunter.nl doorzoek je probleemloos alle relevante energiebedrijven als Delta en Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Oudesluis de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je op deze website bruikbare informatie over items als bijv. overstappen en de slimme meter. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schagen (www.schagen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7559
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2170
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Oudesluis?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Oudesluis. Dat loopt uiteen van Delta tot Vattenfall, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudesluis is voor jouw situatie? Voer direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Oudesluis, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oudesluis

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Oudesluis is Liander. Tevens hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Schagen valt onder gasregio 1. Dat betekent een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten over Oudesluis

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Regio) nummer: 0224
 • Inwoners: 46159
 • Postcodegebied: 1757
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7559
 • Stroomtarief kwh: €0,2170
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-oudesluis

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Oudesluis bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.171 m3 en 2.717 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract vind jij informatie over herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oudesluis, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.energiedirect.nl + www.vastelastenbond.nl. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Oudesluis


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €360 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oudesluis. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Oudesluis. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, NLE of HVC. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energiedirect.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oudesluis vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oudesluis en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Oudesluis

Bijna alle bedrijven leveren momenteel groene stroom in Oudesluis. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Oudesluis vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Schagen bestaan er diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1757. In en rondom wijk Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe kan je meer en meer vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Energiedirect abonnementen.