Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kolhorn

Op je gemak energie vergelijken in Kolhorn? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als bijv. NLE en Oxxio. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Kolhorn de beste deal heeft! Bovendien bekijk je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7564
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2175
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Kolhorn?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kolhorn. Van Powerpeers tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 55 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het net van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kolhorn is in mei 2022? Vul gelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Kolhorn, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de tool zoek je eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kolhorn

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Goede overstapkorting
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in Kolhorn heet Liander. Daarnaast verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Hollands Kroon behoort tot gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten over Kolhorn

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7564
 • Stroomtarief kwh: €0,2175
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-kolhorn

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Kolhorn ligt dit gemiddeld op 1.232 m3 & 2.582 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen bekijk je data met betrekking tot soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kolhorn, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.energiedirect.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kolhorn


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €335 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kolhorn. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kolhorn. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Vattenfall, Pure Energie of natuurlijk UnitedConsumers. Ook neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.cleanenergy.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kolhorn vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kolhorn en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Kolhorn

Veel leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Kolhorn. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Kolhorn vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Hollands Kroon zien we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1767. Wanneer je woont in wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie abonnementen.