Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wieringerwaard

Zonder problemen energie vergelijken in Wieringerwaard? Dankzij Energiehunter.nl achterhaal je supersnel alle relevante energiebedrijven als bijv. GreenChoice & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Wieringerwaard de laagste prijs hanteert. Bovendien check je via de energievergelijker praktische info over topics als gastarieven en salderen. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7563
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2174
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn de beste energieleveranciers in Wieringerwaard?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Wieringerwaard. Dat loopt uiteen van Delta tot Engie, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 55 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wieringerwaard voor jou is? Vul hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wieringerwaard, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties maken in onze vergelijker detecteer jij eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wieringerwaard

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wieringerwaard betreft Liander. Vervolgens calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Hollands Kroon maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Wieringerwaard

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7563
 • Stroomtarief kwh: €0,2174
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-wieringerwaard

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wieringerwaard is dit gemiddeld zo’n 1.220 m3 plus 2.827 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van elk contract bekijk jij specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wieringerwaard, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.nle.nl en www.anode.nl. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wieringerwaard


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €305 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wieringerwaard. Op die manier is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wieringerwaard. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijv. Eneco, Delta + Vrijopnaam. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wieringerwaard vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wieringerwaard en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wieringerwaard

De meeste leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Wieringerwaard. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wieringerwaard vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Hollands Kroon bestaan er tegenwoordig vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1766. Als inwoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook GreenChoice abonnementen.