Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Breezand

Direct energie vergelijken in Breezand? Via de energievergelijker ontdek je probleemloos alle verkrijgbare leveranciers als Vattenfall en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Breezand prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als energieaansluitingen en de slimme meter. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7562
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2173
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn populaire energieleveranciers in Breezand?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Breezand. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot aan Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 40 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Breezand is voor jouw verbruik? Voer snel de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Breezand, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool bekijk jij zonder problemen een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Breezand

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2022)

De producten van energiemaatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Breezand heet Liander. Ook gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Hollands Kroon valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Breezand

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7562
 • Stroomtarief kwh: €0,2173
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-breezand

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Breezand ligt dit gemiddeld op 1.208 m3 en 2.799 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder contract achterhaal jij details aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Breezand, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.greenchoice.nl of www.anode.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Breezand


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan in sommige gevallen wel €250 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Breezand. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Breezand. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aanstaande gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energiemaatschappij. Denk aan Energiedirect, Vandebron en ook Vastelastenbond. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De aanstaande maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Breezand vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Breezand en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Breezand

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Breezand. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Breezand vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Hollands Kroon zijn er allerlei plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1764. Als inwoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Pure Energie abonnementen.