Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Barsingerhorn

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Barsingerhorn? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl achterhaal je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijv. Delta & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Barsingerhorn de beste deal heeft! Verder bekijk je op onze website waardevolle info over items als bijv. leveranciers en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7565
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2176
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Barsingerhorn?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Barsingerhorn. Dat loopt uiteen van Vandebron tot aanbieders zoals Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barsingerhorn is voor jouw verbruik? Voer vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Barsingerhorn, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Barsingerhorn

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Budget korting
 • NLE: Focus op de klant
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Barsingerhorn heet Liander. Daarnaast neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Hollands Kroon is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Barsingerhorn

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7565
 • Stroomtarief kwh: €0,2176
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-barsingerhorn

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Barsingerhorn ligt dit gemiddeld op 1.245 m3 en 2.609 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen lees jij details over type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Barsingerhorn, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.vattenfall.nl en ook www.eon.nl. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Barsingerhorn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €335 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Barsingerhorn. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Barsingerhorn. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Essent, Vandebron + Huismerk energie. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.hvcgroep.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Barsingerhorn vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Barsingerhorn en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Barsingerhorn

Een groot deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Barsingerhorn. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Barsingerhorn vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Hollands Kroon zien we diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1768. Als inwoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je vaak heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Vandebron abonnementen.