Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Slootdorp

Snel online energie vergelijken in Slootdorp? Met behulp van www.energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle relevante bedrijven als Essent en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Slootdorp de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over zaken zoals stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7569
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2180
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in Slootdorp?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Slootdorp. Van Vandebron tot en met Eneco, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Slootdorp is voor jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Slootdorp, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filteren in de tool ontdekt men simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Slootdorp

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Online facturen bekijken
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Grip op verbruik en de kosten
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Hoge overstapkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

De producten van energie-organisaties en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Slootdorp betreft Liander. Daarbij verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Hollands Kroon is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Slootdorp

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7569
 • Stroomtarief kwh: €0,2180
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-slootdorp

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Slootdorp is dat gemiddeld 1.183 m3 en 2.717 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle contracten bekijk jij specificaties aangaande type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Slootdorp, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.greenchoice.nl + www.unitedconsumers.com. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Slootdorp


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €345 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Slootdorp. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Slootdorp. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieleverancier. Denk aan Engie, GreenChoice of natuurlijk Vastelastenbond. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eon.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Slootdorp vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Slootdorp en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Slootdorp

De meeste organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Slootdorp. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Slootdorp vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Hollands Kroon bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1774. In en rondom wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vattenfall tarieven.