Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Middenmeer

Gemakkelijk energie vergelijken in Middenmeer? Via onze vergelijker check je overzichtelijk alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Delta & Oxxio. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Middenmeer de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze website belangrijke info over zaken als tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7570
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2181
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn goede energieleveranciers in Middenmeer?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Middenmeer. Dat loopt van Budget Energie tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 60 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Middenmeer is in mei 2022? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Middenmeer, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de tool achterhaalt men verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Middenmeer

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Online account
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2022)

De condities van leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Middenmeer heet Liander. Daarbij neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Hollands Kroon vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Middenmeer

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7570
 • Stroomtarief kwh: €0,2181
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-middenmeer

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Middenmeer is dat gemiddeld 1.196 m3 & 2.744 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van ieder contract achterhaal jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Middenmeer, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl + energie.vanons.org. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Middenmeer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €390 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Middenmeer. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Middenmeer. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Essent, Delta of Vastelastenbond. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vastelastenbond.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Middenmeer vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Middenmeer en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Middenmeer

Bijna alle energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Middenmeer. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Middenmeer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Hollands Kroon bestaan er meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1775. Wanneer je woont in wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je soms heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Eneco tarieven.