Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hippolytushoef

Zonder problemen energie vergelijken in Hippolytushoef? Dankzij onze website ontdek je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Pure Energie en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Hippolytushoef prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je op onze website handige informatie over items zoals stroomtarieven en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7571
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2182
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hippolytushoef?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hippolytushoef. Dit varieert van NLE tot bijvoorbeeld Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 55 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hippolytushoef is voor jouw situatie? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hippolytushoef, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v keuzes in de energievergelijker bekijkt men zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hippolytushoef

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Duidelijke website

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Hippolytushoef is Liander. Vervolgens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Hollands Kroon is ingedeeld in gasregio 1. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Hippolytushoef

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7571
 • Stroomtarief kwh: €0,2182
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-hippolytushoef

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Hippolytushoef is dat gemiddeld 1.208 m3 en 2.772 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In de regel is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind je gegevens over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hippolytushoef, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.delta.nl en www.allure-energie.nl. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hippolytushoef


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan in sommige gevallen wel €290 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hippolytushoef. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hippolytushoef. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste partij. Denk aan Energiedirect, Vandebron of Fenor. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hippolytushoef vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hippolytushoef en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hippolytushoef

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Hippolytushoef. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Hippolytushoef vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Hollands Kroon zijn er steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1777, 1778. Als inwoner van wijk Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Check ook Energiedirect tarieven.