Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Den Helder

Op je gemak energie vergelijken in Den Helder? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl tref je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als Powerpeers en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Den Helder de laagste prijs biedt. Voorts lees je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics als energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Den Helder (www.denhelder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,737
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Den Helder?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Den Helder. Van Powerpeers tot en met Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 60 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Den Helder is op dit moment? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Den Helder, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via keuzes in onze vergelijker ontdek je probleemloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Den Helder

 • Vattenfall: Stroom en gas
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Online grip op je kosten
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Diverse looptijden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Den Helder is Liander. Ook heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Den Helder behoort tot gasregio 1. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Den Helder

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Den Helder
 • (Regio) nummer: 0223
 • Aantal bewoners: 56275
 • Centrale postcode: 1781
 • Veel gezochte wijk: Stad

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,737
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-den-helder

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Den Helder ligt dat gemiddeld op circa 1.183 m3 en 2.582 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Van alle abonnementen tref je info als type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Den Helder, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl + energie.vanons.org. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Den Helder


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €280 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Den Helder. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Den Helder. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Vattenfall, Pure Energie en Huismerk energie. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.qwint.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Den Helder vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Den Helder en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Den Helder

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Den Helder. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Den Helder vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Den Helder bestaan er tegenwoordig diverse acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789. Wanneer je woont in wijk Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp kan je soms relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Energiedirect kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente