Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Grootschermer

Snel energie vergelijken in Grootschermer? Middels onze vergelijker ontdek je probleemloos alle relevante maatschappijen als Vattenfall & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Grootschermer de laagste prijs biedt. Tevens check je op Energiehunter.nl belangrijke informatie over items als o.a. gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7586
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2197
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn populaire energieleveranciers in Grootschermer?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Grootschermer. Dat loopt van NLE tot Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In oktober 2022 moet je een keuze maken uit ruim 60 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grootschermer voor jou is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Grootschermer, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties in de Energiehunter vind jij gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Grootschermer

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Grootschermer betreft Liander. Eveneens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Alkmaar behoort tot gasregio 1. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Grootschermer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Regionummer: 0299
 • Bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1843
 • Lokale wijk: Zuid

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7586
 • Stroomtarief kwh: €0,2197
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-grootschermer

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Grootschermer ligt dit gemiddeld op 1.171 m3 en 2.636 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle interessante energieleveranciers. Bij elk abonnement achterhaal je informatie zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grootschermer, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Grootschermer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €390 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Grootschermer. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Grootschermer. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Zoals Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk Anode energie. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.nle.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grootschermer vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grootschermer en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grootschermer

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Grootschermer. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Grootschermer vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Alkmaar kennen we allerlei plannen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1843. In huizenbezitter in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je vaak extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Pure Energie prijzen.