Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudorp

Direct energie vergelijken in Oudorp? Dankzij www.energiehunter.nl ontdek je supersnel alle relevante energieleveranciers als o.a. Delta en Budget Energie. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Oudorp de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op deze website handige informatie over zaken als gastarieven en salderen. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7582
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2193
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 450,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oudorp?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oudorp. Van GreenChoice tot bijvoorbeeld Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Achterhalen welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudorp is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Oudorp, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker achterhaal je probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oudorp

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Hoge korting
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De producten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Oudorp heet Liander. Daarbij hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Alkmaar behoort tot gasregio 1. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Oudorp

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 072
 • Bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1829
 • Populaire wijk: Zuid

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7582
 • Stroomtarief kwh: €0,2193
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-oudorp

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Oudorp is het gemiddelde verbruik ong. 1.232 m3 en nog eens 2.799 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle abonnementen lees je specificaties als type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Oudorp, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oudorp


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €320 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl raden aan: maak een sport van het overstappen in Oudorp. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oudorp. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bijv. Vattenfall, Vandebron en E-on. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van Energiehunter.nl bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oudorp vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oudorp en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oudorp

De meeste energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Oudorp. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Oudorp vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Alkmaar zijn er steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1829. In en rondom wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Eneco prijzen.