Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stompetoren

Gemakkelijk energie vergelijken in Stompetoren? Middels de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijv. Pure Energie & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Stompetoren de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je op deze pagina waardevolle info over topics als overstappen en zakelijke energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7507
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2118
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Stompetoren?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Stompetoren. Dit loopt van Powerpeers tot aan Essent, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 45 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stompetoren is op dit moment? Geef direct de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Stompetoren, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij jouw input in de Energiehunter zoek je moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Stompetoren

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Stompetoren heet Liander. Vervolgens neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Alkmaar is ingedeeld in gasregio 1. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Stompetoren

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Regio) nummer: 072
 • Aantal inwoners: 107615
 • Postcode: 1840
 • Lokale wijk: Zuid

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7507
 • Stroomtarief kwh: €0,2118
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-stompetoren

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Stompetoren ligt dat gemiddeld op circa 1.196 m3 & 2.663 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement tref je details zoals herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Stompetoren, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.vandebron.nl en www.anode.nl. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Stompetoren


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan in sommige gevallen wel €370 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Stompetoren. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Stompetoren. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Vattenfall, NLE en ook E-on. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energiedirect.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Stompetoren vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Stompetoren en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Stompetoren

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Stompetoren. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Stompetoren vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Alkmaar zien we steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1636, 1840, 1841. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over NLE overstappen in oktober 2022.